Menu

Voorgerechten
Linzensoep
€ 4,00
Ful
Romige dipsaus van gestampte kapucijners met blokjes tomaat, fetakaas en ber bere ( chili poeder ) bovenop. Gerserveerd met brood voor 2 personen
€ 8,00
Senegalese salade
IJsbergsla, zoete aardappel, tomaat, komkommer en ui in mostersaus
€ 5,50
Salade West-Afrika
IJsbergsla, geitenkaas, tomaat en komkommer in mostersaus
€ 6,50
Bomba sate (pikant)
Sate van krokodil met pikante tomatensaus of milde tomatensaus
€ 15,00
Shiro
€ 10,00

West Afrikaanse traditionele hoofdgerechten
Jassa (pikant)
Gemarineerde kip, uien en paprika in mosterdsaus geserveerd met rijst
€ 13,50
Ginar (mild)
Traditioneel gekruide kip met paprikasaus geserveerd met salade
€ 14,50
Mafe (pikant)
Rundvleesgerecht met winterpeen, witte kool en cassave in pindasaus geserveerd met rijst
€ 12,50
Firir (mild)
Dorade (hele witvis) geserveerd met paprikasaus, gebakken banaan, salade in mosterdsaus.
€ 19,50
Gambas Piri-piri (mild of pikant)
Gemarineerd in peper, citroen en knoflook, geserveerd met paprikasaus, salade en rijst
€ 21,50
Bamba (mild of pikant)
Gekruid op Zuid-Afrikaanse wijze met kerrie/tomatensaus, geserveerd met rijst en groentenmix
€ 25,00
Struisvogel
Malse struisvogel in olie, geserveerd met kerriesaus, rijst en groetenmix
€ 19,50

Oost Afrikaanse traditionele hoofdgerechten -met Enjera keuze uit tarwe of teff (enjera is een Oost Afrikaanse pannekoek)
Zigni
Rundvleesgerecht in saus van tomaat en ui, geserveerd met spinazie, linzen en groentenmix
€ 13,00
Tsebhi Dorho (pikant)
Kipdrumsticks in een saus van tomaatn en ui, geserveerd met spinazie, linzen en groetenmix
€ 13,00
Alicha Dorho
Kipfilet met mix van witte kool, peen, aardappel, sperziebonen en paprika
€ 13,00
Kelwa
Stukjes lamsvlees gebakken in geklaarde kruidenboter en uien, geserveerd met spinazie, linzen en groetenmix
€ 13,00
Soqhar
Stukjes lamsvlees, gebakken in geklaarde kruideboter, paprika en uien, geserveerd met spinazie, linzen en groetenmix
€ 13,00
Assa-Kelwa (mild)
Graatvrije panga (witvis), gebakken met ui, geserveerd met spinazie, linzen en groetenmix
€ 13,00
Menchet Abesch (mild)
Mager rundergehakt, gebakken met ui in kerriesaus, geserveerd met spinazie, linzen, fetakaas en groetenmix
€ 13,00
Kitfo (zeer pikant)
Mager rundergehakt gebakken in geklaarde kruidenboter, geserveerd met spinazie, linzen, fetakaas en groetenmix - zebesele = doorgebakken, leb leb = niet doorgebakken
€ 14,00
Gored gored
Blokjes mager rundvlees gebakken in geklaarde kruidenboter geflameerd met wihskey, geserveerd met spinazie, linzen en groetenmix.
€ 14,00

VEGETARISCHE SCHOTEL
NayTzom 1
* Toemtoemo (linzen)
* Alicha (groentenmix)
* Hamli (spinazie)

Geserveerd met enjera
€ 10,00
NayTzom 2
* Doemba (pompoen)
* Bamya (okra)
* Alicha (groentenmix)

Geserveerd met enjera
€ 10,00
Shiro
€ 12,00

Afrikaans Safari Proeverij
Oost Afrika Special
Uitgebreide schotel van diverse tradionele gerecht voor 1 persoon

* Assa-Kelwa (vis)
* Kelwa (lam)
* Tsebhi Dorho (kip)
* Hamli (spinazie)
* Toemtoemo (linzen)
* Alicha (groentenmix)

Geserveerd met enjera
€ 18,00
De Smaak van Afrika Heweswas
Feestelijke maaltijd voor 2 personen

Uitgebreide schotel van diverse tradionele gerechten zoals :
* Zigni (rund)
* Tsebii Dorho (kip)
* Assa-Kelwa (vis)
* Soqhar (lam)
* Gored Gored (rund)
* Hamli (spinazie)
* Toentoemo (linzen)
* Doeba (pompoen)
* Alicha (groetenmix)
* Salade

* Geserveerd met enjera
€ 42,00
Shiro
Licht pikante dipsaus van gemalen kikkererwten op Eritreese wijze gekruidt en met ui en tomaat en zonnebloemolie .
€ 12,00
Shiro
€ 12,00

Tradionele Afrikaanse gerechten voor groepen (3 gangen menu)
Keuze 1
* Ful (romige dipsaus van gestamte kapucijners met blokjes tomaat, fetakaas en ber bere bovenop, geserveerd met brood)
* Senegalese salade (ijsbergsla, zoete aardappel, tomaat, komkommer en ui in mosterdsaus)

Hoofdgerecht Demoz Qeriboe
* Zigni (pikant rundvleesgerecht in een saus van tomaat en ui)
* Tsebhi Dorho (pikant kip druksticks in een saus van tomaat en ui)
* Kelwa (mild gebakken stukjes lamsvlees in geklaarde kruidenboter en uien)
* Assa-Kelwa ( mild g
€ 24,00
Keuze 2
* Ful (romige dipsaus van gestamte kapucijners met blokjes tomaat, fetakaas en ber bere bovenop, geserveerd met brood)
* Senegalese salade (ijsbergsla, zoete aardappel, tomaat, komkommer en ui in mosterdsaus)

Hoofdgerecht Demoz Teqebilna
* Assa-Kelwa (mild gebakken graatvrije panga(witvis) met ui)
* Tsebhi Dorho (pikant kip druksticks in een saus van tomaat en ui)
* Kelwa (mild gebakken stukjes lamsvlees in geklaarde kruidenboter en uien)
* Hamli (spinazie)
* Toemtoemo (linzen)
* Alicha (groetenmix)
Geserveerd met enjera

Nagerecht
* Tjakrie (yoghurt, slagroom, couscous en vers fruit, gegarneerd met grenadine)
* Yoghurt met vijgen
* Verse fruitsalade
€ 29,00
Keuze 3
* Ful (romige dipsaus van gestamte kapucijners met blokjes tomaat, fetakaas en ber bere bovenop, geserveerd met brood)
* Senegalese salade (ijsbergsla, zoete aardappel, tomaat, komkommer en ui in mosterdsaus)

Hoofdgerecht Demoz Qeriboe
* Zigni (pikant rundvleesgerecht in een saus van tomaat en ui)
* Tsebhi Dorho (pikant kip druksticks in een saus van tomaat en ui)
* Assa-Kelwa (mild gebakken graatvrije panga (witvis) met ui)
* Soqhar (mild gebakken lamsvlees i
€ 32,00















© 2015 De Smaak van Afrika - Goudsesingel 342a - 3011KL Rotterdam - Tel : 010 213 55 66 - Email : info@desmaakvanafrika.nl